Het is natuurlijk een ongelooflijk mooie, maar stressvolle beleving om een kind te krijgen. Negen maanden lang draag je met alle zorg een kind in je buik. Nu is het belangrijk dat je na de bevalling weer even tot rust kunt komen. In deze blog geven we je daarom tips over hoe je weer comfortabel kunt zijn.

Een goed matras 

Je zult tijdens en na de bevalling veel tijd spenderen op het bed. Daarom is het van uitermate belang dat je matras van goede kwaliteit is. Wij raden een pocketvering matras aan. Een pocketvering matras bestaat namelijk uit ontzettend veel pockets met daarin individueel gespannen springveren. Een pocketvering matras is zo ingesteld dat je verschillende comfortzones krijgt. De druk bij de schouders en heupen is anders dan bij de buik. De gewrichten worden dus altijd goed ondersteund. Hierdoor lig je in een goede houding en kun je maximaal ontspannen. Een ander comfortabel matras is het koudschuim matras. Koudschuim heeft een open celstructuur, waardoor vocht en warmte niet in het matras blijven zitten. Het matras wordt dus niet te warm. Een traagschuim matras is een ander soort schuim matras, dat ook erg comfortabel is. Dit type matras is ontwikkeld door NASA en heeft een hele speciale eigenschap. In eerste instantie is het een vrij hard matras, maar als je er een tijdje op gaat liggen dan vormt het matras zich naar jouw lichaam. Je lichaam krijgt dus altijd de juiste druk. 

Kleding

Een andere tip is om na de bevalling comfortabele kleding te dragen. Draag bijvoorbeeld joggingbroeken en sweatshirts.

Sporten

Je wilt je lichaam natuurlijk rust geven na een bevalling, maar het kan geen kwaad om alvast na te denken over eventuele oefeningen of sporten om te doen. Veel vrouwen kiezen ervoor om na de bevalling aan yoga te doen. Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar veel vrouwen vinden het fijn om alvast weer in shape te raken. Je wordt er ook weer wat fitter door. De baby is eruit en nu is het een goede tijd om weer comfortabel in je eigen huid te voelen.

Pin It on Pinterest