Verloskundigen krijg je voornamelijk pas mee te maken wanneer je zwanger bent. In veel gevallen is de huisarts niet meer inzetbaar om je zwangerschap te begeleiden en wordt het stokje overgedragen aan de verloskundigen. Dit betekent dat je voor alle vragen die gerelateerd zijn aan je zwangerschap en aan het bevallen terecht kunt bij de verloskundige. Hoewel de meeste verloskundigen ervoor kunnen zorgen dat de gehele periode, van zwangerschap tot na de geboorte, prima verloopt, zijn er ook minder prettige ervaringen met betrekking tot verloskundigen. Daarom willen we in deze blog je een aantal belangrijke tips geven om ervoor te zorgen dat je een verloskundige uitzoekt waar je een goede begeleiding krijgt tijdens dit belangrijke proces.

Tip #1: Lees reviews

Het is tegenwoordig erg moeilijk om een onderneming te hebben die de kantjes ervan af loopt. Dankzij het internet komt het al snel aan het licht wanneer een ondernemer of het personeel van een onderneming zijn of hun boekje te buiten gaan. Je kunt niet alleen negatieve ervaringen en beoordelingen lezen, maar ook de positieve ervaringen van eerdere moeders of zwangeren. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van een verloskundigenpraktijk waar je je bij wil/gaat aanmelden.

Tip #2: Vraag rond

Natuurlijk zijn reviews op het internet vaak een selectie van extreme reviews. Als alles namelijk volgens het boekje is gegaan en de mensen wel tevreden zijn, is er minder motivatie om een review achter te laten dan bijvoorbeeld wanneer je een opmerkelijk goede of slechte ervaring hebt gehad. Het is daarom goed om bij bekenden na te vragen welke verloskundigenpraktijk zij in de arm hebben genomen en wat hun ervaringen zijn geweest. Op die manier krijg je ook een aantal neutrale en minder extreme ervaringen om je keuze op te baseren.

Tip #3: Wissel wanneer je ontevreden bent

Als je eenmaal bij een verloskundigenpraktijk zit en je bent ontevreden over je begeleiding, de informatievoorziening of andere zaken, dan hoef je niet per se bij deze verloskundigenpraktijk te blijven. Het staat je vrij om over te stappen naar een andere verloskundigenpraktijk als je niet tevreden bent. Je kunt dit via je huisarts vragen of zelf een nieuwe praktijk benaderen. Wij adviseren je om, als je woonachtig bent in Amsterdam en je graag een goede verloskundigenpraktijk zoekt, een kijkje te nemen op de website van Pregnanta verloskundigen in Amsterdam.

Pin It on Pinterest