Er bestaan verschillende cosmetische behandelingen om weer helemaal in shape te komen na je bevalling. We onderscheiden de injecties, zoals Botox en fillers, daarnaast zijn er ook cosmetische behandelingen die operatief gedaan moeten worden. Denk daarbij aan ooglidcorrecties en een facelift. In deze blog gaan we het over de eerste operatieve behandeling hebben.

Wat is een ooglidcorrectie?

Met de loop van de jaren kun je last krijgen van hangende oogleden. Dit is te verhelpen met een speciale behandeling in de kliniek, ook wel de ooglift of ooglidcorrectie genoemd. Er zijn twee verschillende correcties:

  • Boven ooglidcorrectie
  • Onder ooglidcorrectie

Deze twee correcties hebben verschillende regels als het gaat om vergoeding van de medische kosten. Het eerste type wordt doorgaans wel vergoed, maar hier gelden wel bepaalde regels voor, zo moet het ooglid halverwege pupil hangen. Het tweede type wordt doorgaans niet vergoed, vanuit de basisverzekering tenminste, omdat de motivering voor deze ooglidcorrecties over het algemeen esthetisch van aard is, er spelen namelijk bijna geen medische redenen mee om deze correctie te laten doen. Het is met een ooglidcorrectie heel gemakkelijk om weer helemaal een strak gezicht te krijgen, zoals je dat gewend was van jezelf.

Zorgvuldig kliniek kiezen

In elk werkveld zijn er prijsvechters werkzaam. Daar moet je als consument niet meer zee gaan. Deze prijsvechters nemen het soms niet nauw met de veiligheid en dat wil je nu juist wel als je een operatie laten uitvoeren. Het beste kun je een kliniek uitzoeken op basis van Google-reviews, ervaringen van anderen, een eigen bezoek aan de kliniek waarbij je kunt zien hoe het ervoor staat met het gebouw, de hygiƫne en hoe de mensen op je overkomen. Een medische behandeling is over het algemeen duur, als je daarvan uitgaat zul je niet snel bij een malafide bedrijf uitkomen.

Conclusie

We hebben je in deze blog een aantal tips gegeven wanneer je weer helemaal strak kunt worden na je bevalling. Het is ook heel belangrijk om te zorgen dat je een juiste kliniek kiest,  ook daarvoor heb je een tip gezien waarmee dat zeker goedkomen. Blijf ons volgen om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. We willen jullie graag elke week nieuwe blogs voorschoten waarin je allerlei interessante informatie kunt lezen. Veel succes met het kiezen van jouw pad naar je ideale zelf.

Pin It on Pinterest