Doordat een bezoek aan de tandartspraktijk Amsterdam voor kinderen vrij spannend is. Is het belangrijk dat het hier goed op voorbereid is. In deze blog geven we dan ook een aantal tips om je kind goed voor te bereiden op een bezoek aan de tandarts. 

Ga al vroeg met je kind naar de tandarts

Wanneer een kind iets als normaal ziet, dan zal het hier minder weerstand tegen bieden. Terwijl dit alleen maar heel logisch is, zijn er toch veel ouders die vergeten om hier op tijd mee te beginnen. Het is aan te raden om je kind vanaf een leeftijd van 2 jaar mee te nemen met je eigen bezoekjes aan de tandarts. De doe je natuurlijk wel alleen bij controle afspraken en niet bij vervelende behandeling. Op deze manier kan je kind vanaf een leeftijd van 3 jaar, elke 6 maanden een controle ondergaan bij de tandarts. Begin je op zo’n jonge leeftijd, dan zou je kind niet beter weten dat dit simpelweg een onderdeel van het leven is. 

Goede voorbereiding

Een andere belangrijke tip is om je kind goed voor de bereiding op het bezoekje aan de tandarts. Vertel dan dus ook ruim van te voren wat de tandarts gaat doen en vertel je kind dat het niet bang hoeft te zijn. De tijd die je in deze zorgvuldige voorbereiding steek, zal zeker van pas komen. 

Kindertandarts

We gaan ervan uit dat de meeste tandartsen altijd vriendelijk en geduldig zijn met een jonge gast. Toch zijn er ook speciale, extra kindvriendelijke tandartsen. Zo’n kindertandarts investeert extra veel tijd om het kind wat beter te leren kennen in een band te bouwen. Deze tandartsen nemen zelfs vaak de tijd ook met het kind alle apparatuur en materialen te bekijken. Wanneer naar zo’n soort tandarts gaat weet je zeker, dat je kind het niet erg vindt.

Pin It on Pinterest