Als je voor het eerst moeder wordt, zul je veel obstakels tegenkomen. Het is dus belangrijk om goed voor te bereiden. In deze blog gaan we het hebben over dingen die veranderen als je moeder wordt. Niets om je zorgen over te maken: “it’s all part of life”.  

Je lichaam gaat een nieuwe fase in

Als je een baby krijgt, gaat je lichaam door een zeer grote verandering. Je hormoonbalans zal waarschijnlijk in de war zijn, maar ook zullen sommige moeders extern veranderingen zien. Na een bevalling, kan het voorkomen dat je lichaam “ouder” wordt. Het lichaam heeft zoveel energie nodig om een levend wezen te creëren dat het zelfs kan voorkomen dat je meer last gaat hebben van kraaienpootjes en ingevallen mondhoeken. Gelukkig is het zeer veilig en gemakkelijk om hier iets aan te doen. Mondhoeken liften bijvoorbeeld is een prima oplossing om jonger er uit te zien. Wat zal je omgeving jaloers zijn als je er mooier uitziet na de bevalling dan ervoor. 

Uitslapen is verleden tijd en de spontaniteit verdwijnt

Als je moeder wordt, staat je leven opeens volop in het teken van je kindje. In het begin zul je vooral merken dat uitslapen tot de verleden tijd behoort. Je kindjes willen aandacht, gevoerd worden of hebben hun luier weten te vullen. Een andere probleempje is dat de spontaniteit verdwijnt. Je kunt niet zomaar meer een dagje weg of opeens naar de film. Zonder een oppas of uitstapje dat ook geschikt is voor de baby, zul je toch echt rekening moeten houden met je creatie. 

Hoe ga je op vakantie?

Vakantie met een baby is een echte puzzel. Je kunt alleen nog naar plekken waar het een beetje “baby-friendly” is. Lekker wandelen door de Italiaanse bergen zit er niet meer in. De veiligste plekken zijn toch wel campings of plekken aan het strand waar je dus niet zo actief hoeft te zijn en continu de baby in de gaten kunt houden.

Pin It on Pinterest