Het is erg leuk om een droomwereld voor je kinderen in hun slaapkamer te maken. Op deze manier is het mogelijk om hun fantasie te prikkelen. Er zijn een aantal manier waarop je dit kunt doen. We nemen wat tips met je door in deze blog. Op deze manier willen we je graag inspireren. Zin om lekker creatief aan de gang te gaan? Neem dan snel deze blog met ons door! 

Start met wat ze leuk vinden

Het is leuk om een kamer helemaal in te richten naar de ideeën van je kind. Natuurlijk hebben baby’s nog geen idee dus is het een lastig verhaal om dan daar te starten. Je zou kunnen beginnen met een basale kamer. Wanden met lichte tinten en een fijne vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Bijvoorbeeld een gietvloer. Daarnaast is het mogelijk, als ze wat ouder zijn en je ziet waar ze graag mee spelen, bijvoorbeeld knuffels, om daar dan vanuit te gaan werken. Een concreet voorbeeld hierbij kan bijvoorbeeld zijn dat je werkt met maileg muisjes. Dit zijn muizen die ontworpen zijn als design knuffels voor kinderen. Ze hebben een totaal eigen wereld. Het is leuk om vanuit deze fantasiewereld de rest van de baby-/kinderkamer in te richten.

Aanpassen door de jaren heen

Het is natuurlijk niet zo dat je kinderen altijd hetzelfde leuk blijven vinden. Daarom is het ook zo belangrijk om een basis voor de kamer te kiezen die lekker neutraal is. Zo is het mogelijk om met de jaren dingen te veranderen zonder de hele kamer opnieuw te moeten aanpakken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Daarbij is het ook zo dat kinderen toch ook wel aan hun kamer gehecht raken, waardoor een volledige verandering hen wellicht helemaal niet zal bevallen. Niet alle kinderen zijn hierin hetzelfde, maar het is mogelijk. Dus voordat je wat doet, peil eerst even wat de kinderen (of in enkelvoud gesproken) ervan vinden.

Pin It on Pinterest