Niemand houdt van rugpijn, sommigen nemen hun toevlucht tot een rugbrace. Maar werken rugbraces echt? Of je nu herstelt van een blessure, erge rugpijn hebt of een brace moet dragen voor een medische aandoening, het dragen van een rugbrace heeft veel voordelen. Ook tijdens de zwangerschap kun je veel hebben aan een brace. We nemen ze hieronder even in vogelvlucht met je door. 

Steun bieden tijdens zwangerschap

Rugbraces bieden steun in de onderrug en kunnen rugpijn verlichten of helemaal wegnemen. Er zijn braces voor verschillende delen van de rug, waaronder de middenwervelkolom en de lage lendenwervelkolom, en het staartbeen of heiligbeen. Er zijn ook veel verschillende stijlen en ontwerpen van rugbraces, aangezien ze variƫren in materialen zoals elastiek, zacht plastic, hard plastic metaal, klittenband en veters.

Een bekken- of rugbrace kan klachten verminderen tijdens de zwangerschap. Dit gebeurt door de pijnlijke bewegingen in zekere zin onmogelijk te maken of te verminderen. Ook is het zo dat een rugbrace het gewicht van het kind corrigeert in de houding van je lichaam. 

Genezing versnellen

Omdat rugbraces belangrijke gebieden en kernspieren van de rug en wervelkolom ondersteunen, kan je lichaam zich ontspannen en beginnen te genezen van de stress of spanning die het ongemak in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Of je nu lijdt aan een slechte houding, een rugblessure hebt of gewoon ouder wordt, rugbraces bieden een effectieve verlichting zodat je je dag kunt doorkomen.

Voordelen van de rugbrace op een rijtje

Professioneel aangemeten rugbraces zijn een veilige, niet-invasieve manier om een bestaande rugblessure te behandelen of om te voorkomen dat een chronische aandoening verergert. Laten we eens kijken naar alle voordelen van het dragen van een rugbrace, zodat je je comfortabel kunt voelen:

Immobiliseren van geblesseerde gebieden en helpen bij herstel

Stabiliseren en ondersteunen van zwakke plekken direct na de operatie

Helpt de druk op de wervelkolom te verminderen bij zwaar tillen

Verbetering van de houding en verlenging van de wervelkolom

Maak zitten en opstaan comfortabeler

Verlichting van rugpijn

Artsen kunnen ook aanraden een rugbrace te dragen als een niet-invasieve behandeling in plaats van een operatie. Degenen die een rugbrace dragen, hoeven dit meestal maar twee dagen tot twee weken te doen, zodat ze er niet te afhankelijk van worden. Dit is van cruciaal belang om je rug goed te laten genezen.

Waar je ook een rugbrace voor nodig hebt, zorg ervoor dat je er een krijgt die comfortabel zit, steun biedt, goed past en de pijn verlicht.

Pin It on Pinterest