Je hebt eindelijk je kleine wondertje vast. Je bent blij dat je er vanaf bent, of misschien mis je het zwanger zijn wel, voor iedereen is het gevoel anders en ook symptomen tijdens en na de zwangerschap kunnen zo anders zijn. Waar moet je rekening mee houden nu je op de roze wolk zit?

Haaruitval

Het kan zijn dat je last gaat krijgen van haaruitval, dit komt doordat je hoofdhuid opzet tijdens je zwangerschap en de haren die je normaal gesproken verliest hierin blijven zitten. Deze vallen er dan pas uit als je niet meer zwanger bent, dan neemt dus de zwelling af. Het kan ook door je hormonen komen, dit verschilt ook weer per persoon. Hier wil je misschien meteen een haarkliniek voor bellen, maar vaak kan een haarkliniek hier niets aan doen. Ook mag een haarkliniek je niet behandelen binnen 2 jaar na de bevalling. Vaak is het tegen die tijd ook wel afgelopen, maak je dus niet te druk, het gebeurd ook lang niet bij iedereen. Er zijn andere dingen die misschien kunnen werken een haarkliniek is dus niet nodig…

Babyblues

Het is geen vorm van muziek, jammer genoeg. Het is een synoniem voor ‘kraamtranen’,dit staat voor de mogelijke huilbuien die je wellicht te wachten staan tot een aantal dagen na de bevalling. Het is het emotionele wat in een keer toeslaat, dat het allemaal misschien iets teveel voor je is, dat kan natuurlijk. Dit verdwijnt vaak na een paar dagen weer, en het is helemaal niet gek om dit te hebben. Maak je hier dus niet te druk over en probeer er met iemand over te praten, dan laat je het een beetje los.

Het is wennen

Bel dus niet in paniek de haarkliniek, en denk nu niet dat je gek bent omdat het soms een keer toe kan slaan, het hoort er allemaal bij. Het is een nieuwe fase in je leven, het is wennen, dat is het voor iedereen. Al is het je vijfde kindje, het blijft wennen want ook niet elk kind is hetzelfde en je wilt soms ook wat andere dingen proberen rondom het zorgen voor je baby. Maak je niet te druk, neem niet te veel mensen op bezoek in één keer, houd het rustig, het komt goed.

Pin It on Pinterest