Als je zoontje of dochtertje binnenkort ter wereld komt, dan wil je natuurlijk graag dat je familie, vrienden en misschien ook collega’s en kennissen weten van de geboorte. De meest gebruikelijke en nog steeds erg populaire manier, is door het versturen van een traditioneel kaartje: een geboortekaartje. Het is voor veel mensen echter best wel lastig om te bedenken wat voor ontwerp en wat voor tekst erop het kaartje moet komen te staan. Om je daarbij een eindje op weg te helpen, hebben we in deze blog een aantal ideeën voor je opgesteld. Dankzij deze ideeën kun je makkelijker een keuze maken met de tekst en de algemene boodschap die je graag zou willen overbrengen naar de ontvanger. Laat je dus inspireren met de ideeën in onze blog.

Idee #1: vermeld altijd de relevante gegevens

Er zijn een aantal zaken die eigenlijk nooit mogen ontbreken op een geboortekaartje. Hiervoor is het van belang dat je rekening houdt met dat de ontvanger verschillende zaken graag wil weten. Vermeld op het geboortekaartje daarom dus altijd de volgende gegevens:

  • De naam van je zoontje of dochtertje
  • Het geslacht van je kind
  • De datum en de tijd van de geboorte
  • De locatie van de geboorte
  • Het gewicht bij de geboorte
  • De gewenste bezoektijden voor kraamvisite
  • Het adres voor de kraamvisite

Dat zorgt er niet alleen voor dat je actief je dierbaren en bekenden informeert, maar ook dat je niet honderd keer dezelfde vraag hoeft te beantwoorden. Dus het is stiekem ook een beetje eigenbelang!

Idee #2: Besteed het uit!

Geboortekaartjes ontwerpen, afdrukken, controleren, in enveloppen doen en versturen is misschien een beetje te veel werk wanneer jullie beiden in een erg hectische periode zitten. Het is dan ook niet gek dat veel mensen een of meerdere onderdelen van het hele proces omtrent het versturen van geboortekaartjes uitbesteden aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Dankzij hun specialisme en ervaring is het vaak goedkoper dan het allemaal zelf te moeten doen en daarnaast scheelt het je ook een heleboel tijd. Als je op zoek bent naar een partij die veel van deze delen uit handen kan nemen zodat jullie je kunnen focussen op het allerbelangrijkste in deze periode, dan adviseren we je van harte om te kijken op www.geboortekaartjes.nl

Pin It on Pinterest