Het is zo’n beetje het ergste wat jij je voor kunt stellen en iets waar je liever helemaal niet aan denkt. Stel je bent zwanger en je raakt betrokken bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Er is sprake van letsel en natuurlijk heb jij maar één zorg; de gezondheid van je ongeboren baby. Weet dat de verloskundige je altijd extra zorg kan bieden. Want op je verloskundige kun je altijd rekenen, dat weet je ook.

Zorg zelf voor rust en focus je op je herstel

Ook als blijkt dat je baby gelukkig ongedeerd is, blijft vaak onrust. Om die reden doe je er goed aan gewoon een paar keer extra een bezoek te brengen aan de verloskundigenpraktijk. Zij kunnen de onrust wegnemen en de baby een keer extra onderzoeken. Zo heb jij rust en kun jij je richten op jouw eigen herstel. Het bezoek aan de verloskundige en de medische behandelingen die je zelf moet ondergaan kosten je vaak geld. Omdat die het gevolg zijn van het ongeluk, wordt dit wel letselschade genoemd. Als iemand anders veroorzaker van al het ongemak is, kun je proberen de schade bij de veroorzaker te verhalen. Dat is dus wat een letselschadevergoeding is. 

Belangrijk bij letselschade en de vergoeding is de schuldvraag

Het losweken van een dergelijke schadevergoeding laat je aan een specialist over. Richt jij je maar op de gezondheid van je ongeboren baby en op jouw eigen herstel. Bovendien vraagt zoiets als letselschade en letselschadevergoeding expertise en geduld. Het is belangrijk dat de veroorzaker de schuld erkent. Is dat niet het geval, dan zal de specialist moeten proberen de schuld aan te tonen. En daar kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten.

Op immateriële schade is lastiger een geldbedrag te plakken

De kosten die je maakt als direct gevolg van het ongeluk in de vorm van medische behandelingen vallen onder de materiële kosten overigens. Een andere component van letselschade is immateriële schade, ook wel de emotionele schade genoemd. Op deze schade kun je veel lastiger een geldbedrag plaatsen. Ook dat zal de ingeschakelde specialist moeten bepalen en zal onder meer te maken hebben met de ernst van de schade.

Pin It on Pinterest